Vanilj Pannacotta 4 portioner

INGREDIENSER;                                  Näringsvärde/portion
1 vaniljstång                                         kcal 617 , fett 50,3 g
5dl vispgrädde                                     (mättat fett 33,3 g),
1dl + 2-3 msk strösocker                      kolhydrater 39 g
3 gelatinblad                                        Glutenfritt: Ja
500g färska jordgubbar                         Laktosfritt: Nej
1 tsk fint rivet citronskal
myntablad till granering
 
SÅ HÄR GÖR DU;
1. Dela vaniljstånge på längden och lägg vaniljstång, grädde och 1dl socker i en kastrull. Hetta upp på svag värme och låt sjuda svagt under omrörning 2-3 min. Ta av blandningen från värmen och låt svalna något.
 
2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 10 min. Ta upp vaniljstången och skrapa ner fröna i grädden. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma, men inte heta, grädden. Rör om tills gelatinet har smält.
 
3. Skölj 4 formar som rymmer ca 1,5 dl i varmt vatten, torka dem inte. Sila upp vaniljgrädden i formarna. Låt svalna, täck över med plastfolie och kyl minst 4 tim eller över natten.
 
4. Ansa, skölj och halvera jordgubbarna. Lägg 8 jordgubbshalvor åt sidan. Lägg resten av jordgubbarna, citronskal och 2-3msk socker i en kastrull och koka upp. Låt sjuda 2-3 min tills jordgubbarna har avgett sin saft.
 
5. Passera jordgubbarna genom en sil och låt svalna. Skeda upp såsen på tallrikar, slå upp pannacottan ovanpå och granera med mynta.
 
TILLAGNINGSTIPS;
Se till så att plastfolien täcker ytan på pannacottan när den ska kylas eftersom ytan annars kan bli seg.
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

recept.blogg.se

Här finns olika recept, både maträtter. förrätter och kakor o såklart efterrätt!

RSS 2.0